Матрац пружинний плюси та мінуси

Матрац пружинний плюси та мінуси

При покупці матраца дуже легко розгубитися, адже сьогодні виробники пропонують величезну різноманітність моделей. Вироби відрізняються не лише зовнішнім виглядом, але й різноманітністю додаткових внутрішніх шарів. Крім цього тепер можна придбати матраци на підставі пружинного блоку або без нього. Цю статтю ми підготували, щоб висвітлити основні питання щодо пружинних матраців.

Які бувають пружинні матраци?

Серед пружинних матраців теж існують різновиди. Давно відомий всім і використовуваний ще кілька років тому – це пружинний блок Боннель, в якому всі елементи з'єднані один з одним і утворюють єдине полотно. Він не підходить для постійного використання та виправданий лише для встановлення у гостьовій кімнаті. Ортопедичної підтримки в такому матраці немає.

Сучасний варіант пружинного матраца – незалежний пружинний блок. Тут кожна пружина укладена в окремий осередок із щільного матеріалу, який виключає тертя елементів один про одного і продовжує термін їхньої служби. Він забезпечує точкову підтримку тіла, сон стає міцнішим, комфортнішим і здоровішим. У магазинах представлені різні види матраців із незалежним пружинним блоком, з різною кількістю та жорсткістю пружин, а також наповнювачами.

Переваги пружинного матраца

Оскільки матраци із залежним пружинним блоком краще не розглядати для покупки як основне спальне місце, то краще розібрати переваги матраца з незалежним блоком пружин. Їх декілька:

  • Ортопедичний ефект. Якісний пружинний блок з різними зонами жорсткості може забезпечити належну підтримку, що особливо важливо, якщо у користувача є виражені проблеми з хребтом.
  • Довгий термін служби. Матраци із пружинним блоком радуватимуть комфортом близько 10 років і більше. Все залежить від якості виробу та дотримання умов експлуатації.

Крім цих основних переваг не можна не відзначити велику різноманітність моделей.

Недоліки

Перед тим як купити пружинний матрац, варто дізнатися і про його недоліки, наприклад:

  1. Не можна встановити рухливу основну. Тобто якщо ліжко має рухоме узголів'я або ногу, пружинний матрац не підійде.
  2. Деякі складності догляду. Матрац із пружинами досить масивний і багатьом користувачам може бути складно його чистити.

Таким чином, пружинні матраци відмінно підійдуть тим, хто прагне забезпечити собі здоровий і комфортний відпочинок.

Наступна стаття