Як правильно вибрати стільці для кухні?

Як правильно вибрати стільці для кухні?

Кухня – це найвідвідуваніша кімната в кожному будинку, тому що зазвичай саме на кухні ми не лише збираємося за спільним столом з усією родиною, але й приймаємо гостей. Тому всі хочуть зробити свою кухню максимально зручною та комфортною. Дуже важливим аспектом в оформленні кухні є правильний підбір кухонних меблів, зокрема стільців.

Кухонні стільці повинні не тільки красиво та стильно виглядати, але й бути комфортними та зручними для сидіння, тому існують деякі критерії їх підбору, що ґрунтуються на конкретних параметрах стільців для кухні. При виборі стільців потрібно обов'язково звертати увагу на:

  • Класифікацію стільців. Розрізняють класичні стільці, стільці-табурети, барні стільці та стільці-крісла. Вибір відповідної моделі залежатиме від стилістики вашої кухні та від ваших особистих уподобань;
  • Конструкцію випорожнення. Цей параметр дуже важливий, тому що саме від нього залежить, наскільки зручними та комфортними будуть ваші стільці, і чи зможуть вони забезпечити повноцінну підтримку спини під час їжі або дружньої бесіди. Кухонні стільці повинні мати зручне сидіння, досить широке та глибоке для вашого комфорту. Розрізняють м'які та жорсткі сидіння, з яких кожен може підібрати для себе найбільш вдалий варіант. Наявність спинки також важлива. Кухонні стільці зі спинками зручніші, вони допомагають зняти напругу з хребта і краще підійдуть для тривалих посиденьок на кухні, ніж лаконічні табурети. Ніжки стільця обов'язково повинні бути стійкими, найкращим варіантом будуть стільці з класичним варіантом чотирьох ніжок, оскільки вони дозволять комфортно розміститися і не створюють травмонебезпечних ситуацій. Найбільш комфортними вважаються стільці з підлокітниками, так як вони дуже зручні і дозволяють розслабитися.
  • Матеріал. Саме матеріал, з якого виготовлений стілець, робить його практичним та довговічним. Сучасні стільці виробляють з дерева (найбільш практичний та екологічний матеріал, який легко піддається реставрації та невибагливий у догляді), пластику (легкий та практичний матеріал, який добре чиститься і може прослужити довгий час, чудово поєднуючись із сучасними інтер'єрами), ротангу (сучасний штучний матеріал) , який відмінно виглядає і не поступається за своїми характеристиками пластику або навіть натуральній деревині), металу (цей матеріал найчастіше використовують для каркасів стільців, що робить їх дуже стійкими та надійними);
  • Оббивка. Цей параметр відіграє дуже важливу роль, оскільки саме від нього залежить зовнішній вигляд стільців та їхня стилістика. Як оббивний матеріал для кухонних стільців найчастіше використовують натуральну або штучну шкіру, так як ці матеріали невибагливі у догляді і легко чистяться. Можлива оббивка стільців і з тканини – гобілен, флок, майкровелюр чудово виглядають у будь-якому інтер'єрі та створюють атмосферу комфорту. Крім того, ці тканини мають безліч відтінків, серед яких кожен зможе підібрати необхідний варіант.

Вибір кухонних стільців – це важливий етап в оформленні дизайну кухні та забезпечення комфорту для всіх мешканців будинку, тому підійти до нього варто дуже серйозно та виважено, попередньо вивчивши всі параметри стільців та зваживши їх переваги та недоліки.

Попередня стаття Наступна стаття