Історія походження дивану

Історія походження дивану

Диван - це обов'язковий елемент меблювання будь-якого будинку, тому що саме на дивані проходять комфортні посиденьки та приємні вечори. Зараз купити диван можна швидко і без особливих проблем, а ось спочатку дивани були розкішшю і доступні були не для всіх.

Етапи розвитку дивану

  • Стародавній світ. У питанні походження дивану історики розходяться у думках. Існує версія, що дивани беруть свій початок від тронів правителів сходу або лав, що розташовувалися на сході вздовж стін. Також є версія і про єгипетське походження цього предмета меблів, де так звані дивани робили з металів, слонової кістки та цінних порід деревини. Доступні такі дивани були лише для дуже багатих людей. Після Стародавнього Єгипту дивани з'явилися у Греції та Римі. Грецькі дивани називалися канапелеон і були схожі на лаву з піднятою спинкою, саме такі меблі вважаються прообразом сучасних канапе. А ось у Стародавньому Римі лежанки мали назву клінія або триклінія, і виготовлялися з мармуру, дерева чи бронзи та були інкрустовані дорогоцінним камінням.
  • Середньовіччя, рококо та просвітництво. Середньовічна Європа відрізнялася від Стародавнього світу своєю стриманістю та лаконічністю, оскільки як у багатих, так і в бідних будинках були лише жорсткі лавки та стільці. І тільки коли до правління прийшов Людовік XIV у Франції стали з'являтися перші м'які дивани, призначені для зручності дам, що носили на той час сукні з кріноліну. Тоді дивани були представлені у вигляді кушеток та канапе. Першим справжнім диваном вважається канапе Людовика XV, м'яке та зручне для сидіння;
  • XVII XIX століття. У цей час меблі ставали доступними для всіх, і дивани перестали бути предметом розкоші. Дивани почали обтягувати шкірою та використати в їх конструкції пружинні блоки. У XVIII столітті дивани почали трансформуватися – змінювався кут нахилу спинки, підлокітники ставали нижчими, а також були винайдені механізми розкладання диванів у зручне спальне місце. З настанням XIX століття дивани продовжували змінюватися, стаючи все більш схожими на сучасні;
  • XX XXI століття. На початку XX століття дивани ставали все більш функціональними та практичними. Вже до середини століття з'являється улюблений усіма кутовий диван, який відразу стає лідером серед інших моделей, а до кінця століття з'являється і найпопулярніший зараз модульний диван. XXI століття принесло в розвиток диванів нові віяння, поєднавши східний комфорт та європейську функціональність, завдяки чому сучасні дивани стали не тільки красивими та зручними, але й стильними та багатофункціональними, з додатковими аксесуарами та різними механізмами трансформації.

Де придбати диван у Києві

Купити тахту або диван ви зможете на сайті нашого інтернет магазину. Ми пропонуємо своїм покупцям висококласні дивани від відомих виробників меблів. Кваліфіковані співробітники нашого інтернет магазину допоможуть вам підібрати найбільш підходящу модель дивана та швидко оформлять замовлення. Ми здійснюємо швидку доставку по всій території України.

Попередня стаття Наступна стаття